TERKINI

Kembara Kenali Borneo Akhiri Jelajah di Sabah, Mulakan Jelajah Ke Sarawak Hari Ini

Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah – Foto Istana Negara

PENAMPANG, 7 Sept 2023 – Kembara Kenali Borneo yang memasuki hari kelima merupakan hari terakhir konvoi berkenaan menjelajah Sabah sebelum bergerak ke Sarawak dijadualkan petang ini.

Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah dijadual berangkat pada Majlis Santapan Pagi Bersama Rakyat dan melawat Persatuan Kebudayaan Kadazadusun (KDCA) di sini.

Seri Paduka berdua kemudian dijadual meneruskan perjalanan ke Masjid Sahabat di Sindumum, Sipitang untuk Majlis Santapan Tengah Hari Bersama Rakyat, sebelum berangkat melintasi sempadan Sabah-Sarawak.

Pasangan Diraja dan konvoi itu dijadual berangkat ke Lawas Waterfront di Lawas, Sarawak sebelum bergerak ke Brunei mengakhiri hari kelima kembara berkenaan hari ini.

Kembara Kenali Borneo dari 3 hingga 13 Sept bermula di Tawau, Sabah dan berakhir di Telok Melano, Sarawak sejauh 2,154 kilometer menelusuri Lebuhraya Pan Borneo yang menghubungkan Sabah, Sarawak serta Brunei. – Bernama

Facebook
Twitter
WhatsApp