TERKINI
BERITA

Mahathir Seru Rakyat Tolak Cara Hidup Barat, Pegang Teguh Pada Islam

Kata Mahathir lagi, barat berpendapat semua amalan haram yang sudah dihalal oleh mereka hendaklah diamal oleh semua negara dan bangsa di dunia malah mereka secara terbuka mempromosi budaya songsang mereka melalui  filem dan konsert.

RM44 Juta Diperuntukkan Atasi Masalah Bekalan Air Di Rengit – Ranhill SAJ

Syarikat pembekal air Johor, Ranhill SAJ Sdn Bhd merancang untuk mengatasi masalah bekalan air di kawasan Rengit, Batu Pahat dengan kos RM44 juta.

IMF Gesa Malaysia Wujud Strategi Tambah Hasil Untuk Tingkatkan Kutipan Cukai

"Memandangkan tiada sebarang rancangan untuk melaksanakan semula Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) tahun ini, usaha persediaan bagi memperkenalkannya semula perlu dimulakan segera bagi menjadi asas menggerakkan sumber hasil yang konsisten

Tun M Disiasat Polis Bukit Aman

Menurut Rafique lagi, Tun dikatakan sedang disiasat dibawah seksyen 124 B Kanun Keseksaan iaitu menjalankan aktiviti-aktiviti yang membawa kepada kemudaratan demokrasi berparlimen.

Proklamasi Orang Melayu : Muhyiddin Sambut Kerjasama Dengan Tun M

Bekas perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Mohd. Yassin menyambuat baik kenyataan Tun Dr Mahathir dan bersedia bekerjasama demi matlamat memperjuangkan nasib orang Melayu dan Islam.

SPAN Jangka Malaysia Tidak Akan Hadapi Krisis Bekalan Air Seperti 1998

Malaysia dijangka tidak akan berhadapan dengan krisis bekalan air seperti yang pernah dialami pada 1998 walaupun negara diramal mengalami fenomena El-Nino pada Jun hingga September ini