TERKINI
BERITA

Cuaca Panas : Perlu peka cuaca semasa sebelum lakukan aktiviti luar – PK Pahang

Pengarah Kesihatan Pahang Datuk Dr Rusdi Abd Rahman menasihatkan orang ramai supaya tidak melakukan aktiviti luar sekiranya cuaca terlalu panas, selain perlu memastikan pengambilan air yang mencukupi.

MCMC buat laporan polis terhadap Chegubard, Salim Iskandar dan Papagomo

MCMC dalam satu kenyataan, hari ini, berkata laporan polis itu dibuat berdasarkan kandungan dimuat naik oleh tiga individu berkenaan dalam platform media sosial TikTok, Facebook serta YouTube pada 17 April lalu.

NUBE dakwa Steven Sim salah guna kuasa

“Namun, campur tangan beliau ketika rundingan damai berjalan antara NUBE dengan MCBA berhubung pembayaran bantuan perayaan itu pada awal tahun ini sesuatu yang mengejutkan.

AS halang PBB iktiraf negara Palestin guna Veto

Ia memveto draf resolusi yang mengesyorkan kepada 193 anggota Perhimpunan Agung PBB supaya Negeri Palestin diterima menjadi ahli Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Peluru berpandu Israel mengenai tapak di Iran, lapor ABC News

Agensi berita Fars Iran berkata, letupan kedengaran di lapangan terbang di tengah bandar Isfahan tetapi puncanya tidak diketahui. Iran menangguhkan penerbangan ke bandar Isfahan, Shiraz dan Tehran

Jika benar ada ‘perintah tambahan’, salah bagi kerajaan sembunyikan – Haniff Khatri

“Jika mereka merasakan perintah itu tidak sah (di bawah Perlembagaan Persekutuan), mereka tidak sepatutnya menyembunyikannya.