TERKINI
YANG MENARIK

Penemuan Mikroplastik Dalam Awan oleh Saintis Jepun

"Sekiranya isu 'pencemaran udara plastik' tidak ditangani secara proaktif, perubahan iklim dan risiko ekologi mungkin menjadi kenyataan, menyebabkan kerosakan alam sekitar yang tidak dapat dipulihkan dan serius pada masa depan,"

Taman Rekreasi Hutan Bakau Sijangkang, Daripada ‘Wasteland’ ke ‘Wetland’

Komuniti Kg Sijangkang ini secara asasnya ditubuhkan atas inisiatif sekumpulan 15 orang penduduk kampung ini dengan diketuai Mohd Suhaimi yang bekerja sebagai peniaga kecil, bagi memelihara kebersihan kawasan sekitar kampung termasuk kawasan hutan bakau.

Elon Musk Rancang Kenakan Bayaran Kepada Pengguna ‘X’

“Kami bercadang mengenakan langganan bulanan itu pada harga yang lebih rendah dengan mengutamakan siaran yang ditulis oleh pelanggan premium X,” katanya.

Pendigitalan Mampu Tingkat Hasil Usahawan Desa Hingga 30 Peratus – KKDW

"Kita menyasarkan mahu melahirkan 1,000 usahawan desa dalam pendigitalan tahun ini menerusi Program Pendigitalan Usahawan (PPU) Desa.

Kod Etika AI Perlu Menyeluruh – Pakar

Beliau berkata pembangunan kod etika AI juga memerlukan penglibatan pelbagai pihak bagi memastikan kod yang dirangka bersifat menyeluruh.

PBB Gesa Negara Kembali Komited Laksana SDG

Presiden Perhimpunan Agung PBB, Dennis Francis dalam ucapan pembukaannya turut menggesa pemimpin dunia supaya kembali komited kepada SDG.