TERKINI

PUNB Sasar 15 Syarikat Rakan Usahawan PUNB Dalam Bidang Automotif

Gambar hiasan – malayadaily.com

KUALA LUMPUR, 31 Julai 2023 – Perbadanan Usahawan Nasional Bhd (PUNB) menyasarkan 15 syarikat Rakan Usahawan PUNB dalam bidang automotif untuk menyertai Program Petronas AutoExpert pada tahun ini.

Dalam kenyataan hari ini, Ketua Pegawai Eksekutif PUNB, Izwan Zainuddin, berkata setakat ini terdapat lima Rakan Usahawan PUNB dalam bidang automotif telah menyertai program ini yang mula diperkenalkan pada tahun lalu.

Program Petronas AutoExpert adalah kerjasama PUNB dengan Petronas Lubricants Marketing Malaysia Sdn Bhd (PLMMSB) bagi membolehkan Rakan Usahawan PUNB menjalankan perniagaan bengkel kenderaan berkonsep di bawah jenama syarikat minyak utama Malaysia itu.

“Melihat kepada maklum balas yang positif, PUNB terus menyokong program ini untuk menambah bilangan Rakan Usahawan PUNB menyertai program Petronas AutoExpert, sekali gus membantu menaik taraf bengkel usahawan Bumiputera ke suasana yang lebih kondusif,” katanya.

Izwan berkata, dalam Program Petronas AutoExpert, bengkel Rakan Usahawan PUNB yang layak akan dibantu dari aspek pembiayaan perniagaan untuk dinaik taraf menjadi pusat servis sehenti yang menyediakan sokongan kepakaran serta capaian daripada sudut sistem dan kelengkapan termaju termasuk pelincir.

Selain itu, mereka yang menjadi rakan niaga Petronas AutoExpert akan menerima latihan, sokongan pemasaran, program dagangan serta rundingan bagi pembangunan perniagaan daripada Petronas, katanya. – Bernama

Facebook
Twitter
WhatsApp